EL CONSORCI DE LA RIBERA
ÀREA D’EDUCACIÓ AMBIENTAL-CONSORCI DE LA RIBERA

L’Àrea d’Educació Ambiental és un dels departaments que integren el Consorci de la Ribera, entitat formada per les mancomunitats de la Ribera Alta i de la Ribera Baixa.

 

OBJECTIUS GENERALS

  • Contribuir al desenvolupament sostenible de la Ribera.
  • Afavorir una economia baixa en carboni.
  • Promoure l’educació i la participació ciutadana amb la finalitat de reduir l’impacte ambiental de totes les accions produïdes per la societat.

 

LÍNIES D’ACTUACIÓ

Educació

El futur està en mans de la joventut i per això, des del Consorci de la Ribera, vos oferim diverses propostes didàctiques adreçades als cursos d’Educació Primària, Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius que tracten temes sobre la reducció de l’impacte ambiental de les nostres accions.

El Consorci de la Ribera, a més, participa en projectes educatius d’àmbit europeu. Són programes on es tracta el tema de la sostenibilitat utilitzant noves metodologies pedagògiques. El professorat, en aquesta secció, trobarà recursos que els seran d’utilitat per a treballar amb l’alumnat.

 

Mobilitat sostenible

Actualment el sector del transport representa un 40% del consum energètic de la nostra societat i la principal causant de les emissions de CO2 i de la contaminació de l’aire. Per aquest motiu és necessari actuar i adoptar mesures per a reduir el seu consum i disminuir el seu impacte ambiental.

La mobilitat sostenible és un tema cada dia més present a la Ribera. Així, el Consorci de la Ribera treballa en projectes per a fomentar l’ús de mitjans de transport respectuosos amb el medi ambient.

 

Turisme sostenible

Des del Consorci de la Ribera es pretén potenciar l’atractiu turístic de les zones de gran valor paisatgístic i mediambiental de la nostra comarca, al mateix temps que sensibilitzar i educar la població en el respecte a la natura i fomentar així un turisme més sostenible.

 

ACTIVITATS EN MARXA

  • Ruta del Medi Ambient: Una sèrie de visites guiades per les instal·lacions de la Ribera on la sostenibilitat i el medi ambient són una de les seues prioritats.
  • Setmana de la Mobilitat Sostenible: L’Àrea d’Educació Ambiental del Consorci de la Ribera organitza cada any la Setmana de la Mobilitat Sostenible a la Ribera, coincidint amb la Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible, del 16 al 22 de setembre.
  • Projectes de Camins Escolars i Bus a Peu: Consisteixen en el traçat, senyalització i posada en marxa de rutes segures comuns per les quals van caminant els grups d'escolars en el seu trajecte de casa a l'escola seguint uns horaris establerts.
  • Dia Saludable: Aquesta campanya amplia el ja conegut dia de la fruita afegint un altre hàbit saludable: anar a peu, amb bici o amb patinet a l'escola eixe mateix dia.
  • Programa Paratges: És un programa de visites ambientals guiades per paratges naturals o zones de gran valor ambiental de la Ribera. Mitjançant aquest programa es dona a conèixer la gran varietat de recursos naturals, ecològics i paisatgístics dels municipis participants.
  • Agenda cultural TOT CULTURA: Agenda comarcal de la Ribera que pretén difondre tots els actes culturals que es fan als municipis de la Ribera. www.riberaturisme.es.
  • Projectes europeus: Participació en projectes europeus que tracten sobre l’educació, la mobilitat sostenible i el turisme sostenible.

 

 

 

 

 

CONTACTE

 

Maria Pilar Pérez Casañ

Telèfon: 96 171 70 07  (Ext: 2010)

Correu: educacioambiental@consorcidelaribera.com

 

Pàgines web

http://www.consorcidelaribera.com

https://educacioambiental.consorcidelaribera.com/

 

 

 

 

També et pot interessar: